4 acteurs die de perfecte Aladdin zijn voor de opkomende Disney-verfilming

De Disney klassiekers zijn terug, ‘The Jungle Book’ kon dit jaar al een Oscar verzilveren en ‘Beauty and the Beast’ verschijnt op 22 maart in onze zalen. Op de planning staan ook nog: ‘Mulan’, ‘The Lion King’ en nu ook ‘Aladdin’.

Disney is begonnen met zijn zoektocht naar de ideale acteurs voor de opkomende live-action verfilming van Aladdin. De productie staat gepland om te beginnen in juli op een voorlopig nog onbekende locatie in het Verenigd Koninkrijk. Uitzonderlijk deze keer is dat het huis van de muis een open oproep doet met als enige vereisten:

    • Midden-Oosters uiterlijk
    • Tussen 18 en 25 jaar oud
    • Aanleg voor zang

Disney leert bij na de Mulan-controverse van vorig jaar en kiest resoluut voor acteurs met een Midden-Oosters uiterlijk. Omdat het een open oproep is weet je nooit wat er uit de bus kan vallen, maar dat houdt fans niet tegen om te speculeren over potentiële hoofdrolspelers. Om je toch wat tijd te besparen, hier zijn vier acteurs die de perfecte Aladdin zijn voor de opkomende Disney verfilming:

1. Avan Jogia

\\Knifefight//

Een bericht gedeeld door Avan Jogia (@jogia) op

Avan Jogia komt uit Vancouver, Canada, en is vooral bekend voor zijn rol als Beck Oliver in de Nickelodeon show Victorious. Al sinds de aankondiging van de nieuwe verfilming, schuiven fans van de acteur hem naar voren als de perfecte Aladdin. Hij heeft het uiterlijk, de leeftijd (25) en de zang- en dans ervaring. Dus als de open oproep op niets uitdraait, hier is de topfavoriet van het internet.

2. Fady Elsayed

Thank you @entertainmentweekly for kicking of @newyorkcomiccon in style #DoctorWho #ClassDw ☄

Een bericht gedeeld door Fady Elsayed (@ifadyelsayed) op

Deze jonge Brits-Egyptische acteur is er nog niet in geslaagd om door te breken bij het grote publiek, maar dit zou wel eens zijn grote kans kunnen zijn. Fady Elsayed maakte in 2012 een sterke indruk bij het Britse publiek met zijn rol in de film My Brother the Devil. Een rol waarvoor hij uiteindelijk genomineerd werd in de categorie ‘beste nieuwkomer’ op het London Film Festival. Hij is misschien niet de favoriet van het publiek, maar op vlak van looks, leeftijd en vooral acteerprestaties moet hij niet onderdoen voor de andere Aladdins in spe.

3. Riz Ahmed

Een naam die amper een belletje deed rinkelen tot vorig jaar maar nu grote golven maakt in Hollywood, Riz Ahmed is een geduchte kandidaat voor de rol van Aladdin. In Star Wars: Rogue One toont hij niet alleen aan dat hij diverse rollen speelt, maar ook dat hij het gewicht van een hoofdrol aankan. Riz Ahmed is met zijn 35 jaar ouder dan bovenstaande acteurs, maar fans van de acteur zijn ijverig om hem in de hoofdrol te zien. Hij heeft de speelse en jeugdige look die wordt verwacht van een Aladdin, maar tegelijk de  acteerervaring van een veteraan.

4. Dev Patel

Over acteerervaring gesproken, op papier is deze volgende kandidaat ongetwijfeld de sterkste acteur op de lijst. Dev Patel speelde zijn eerste herkenbare rol in de TV serie Skins, maar brak pas echt uit bij het grote publiek na zijn hoofdrol in de Oscarwinnende film Slumdog Millionaire. Ondertussen heeft hij een Golden Globe- en Oscarnominatie voor ‘beste acteur in een bijrol’ achter zijn naam staan. Dev Patel heeft het uiterlijk van de Aladdin waar fans over dromen, maar hij heeft ook het emotioneel bereik om het personage een extra dimensie te geven.

Wie regisseert de live-action ‘Aladdin’?

Britse regisseur, schrijver en producer Guy Ritchie neemt de regie van de nieuwe Aladdin voor zijn rekening. Hij staat vooral bekend voor zijn unieke misdaadthrillers, maar vanaf 10 mei zal zijn nieuwste film King Arthur: Legend of the Sword ook al te zien zijn in onze zalen. De Aladdin verfilming heeft voorlopig nog geen verschijningsdatum.

via GIPHY

Foto bovenaan: ©The Walt Disney Company

Tekst: Kevin Lau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *